Allegri potvrdio
2

Pjanić zbog lakše povrede upitan za meč protiv Olympiakosa

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ekipu Juventusa u posljednjem susretu grupne faze Lige prvaka očekuje gostovanje kod Olympiakosa, a trener Stare dame Massimiliano Allegri na konferenciji za medije kazao je da je nastup Miralema Pjanića pod upitnikom.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine odigrao je svih 90 minuta u pobjedi Juventusa na gostovanju kod Napolija, a za meč protiv Olympiakosa upitan je nastup njega i Buffona.

"Mandžukić nije spreman za igru, baš kao ni Higuain, a dvojica upitnih su Pjanić i Buffon. Obojica imaju probleme sa lakšim povredama i odluka o njihovom nastupu će biti donesena na dan utakmice. Ne želim rizikovati s njima jer nas očekuju važne utakmice. Protiv Olympiakosa želimo ispuniti prvi cilj u ovoj sezoni, a to je plasman u drugu fazu Lige prvaka. Nemamo vremena za odmaranje bitnih igrača jer je ovo veoma važan meč", kazao je Allegri.

Juventus nakon pet odigranih utakmica u Ligi prvaka ima osam osvojenih bodova i nalazi se na drugom mjestu s bodom više od Sportinga.

Portugalci će u posljednjem kolu gostovati prvoplasiranoj Barceloni koja je već osigurala prolazak u sljedeću fazu najelitnijeg nogometnog takmičenja u Evropi.