Premijer liga BiH
11

Peti tuzlanski derbi na Tušnju, Zrinjski se nada pobjedi protiv Mladosti

K. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Pored sarajevskog derbija koji je u prvom planu 18. kola Premijer lige BiH, gradski derbi odigrat će i dvije tuzlanske ekipe - Sloboda i Tuzla City, što će biti peti duel ovih ekipa u najvišem rangu bh. nogometa.
Obje ekipe u ovaj susret ulaze s imperativom osvajanja bodova, Tuzla City u borbi za sami vrh Premijer lige BiH, a s druge strane Sloboda kojoj je svaki bod jako bitan u borbi za opstanak u društvu najboljih.

Nakon 17 odigranih utakmica Tuzla City je na trećem mjestu Premijer lige BiH sa 30 osvojenih bodova, pet manje od Sarajeva i dva manje od Željezničara, dok je Sloboda na razočaravajućem 10. mjestu i ima samo tri boda više od Mladosti koja je trenutno u zoni ispadanja.

Prvi duel ovih ekipa u augustu ove godine završen je pobjedom Tuzla Cityja rezultatom 2:1, a zanimljivo, tada je trener ovog kluba bio Milenko Bošnjaković koji danas sjedi na klupi Slobode.

Ovo će biti peti duel ovih ekipa u Premijer ligi BiH, a oba tima imaju po jednu pobjedu, dok su dva susreta završen bez pobjednika.

U trećem meču dana u Mostaru na stadionu Pod Bijelim brijegom sastaju se Zrinjski i Mladost, a ovo će biti odlična prilika za ekipu Mladena Žižovića da upiše prvu pobjedu pod vodstvom novog trenera.

Zrinjski se trenutno nalazi na šestoj poziciji Premijer lige BiH sa 27 osvojenih bodova, dok je već pomenuta Mladost na 11. poziciji na tabeli, odnosno u zoni ispadanja, sa 13 bodova.