Simpozij u Sarajevu
23

Otvoren 11. Simposar, legende nagrađene za vrhunske rezultate

N. K.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Jedanaesti sportski simpozij Simposar otvoren je večeras u Gradskoj vijećnici Sarajevo, a na njemu su prvo dodijeljene nagrade za životno djelo sportskim legendama iz BiH i regiona te priznanja za izuzetna sportska dostignuća.

Hrvatski košarkaški stručnjak Neven Spahija, Nogometni savez Bosne i Hercegovine, Hrvatski nogometni savez i predsjednik HNS Marijan Kustić nagrađeni su za vrhunske sportske rezultate.

Spahija je osvojio titule prvaka u šest država, NS BiH je nagrađen zbog plasmana Zmajeva u A diviziju Lige nacija, HNS je najuspješniji savez u regiji, a Kustić za izvrsnu organizaciju HNS-a i uspjehe hrvatskog nogometa.

Za vrhunske rezultate ostvarene u javnom sportskom sektoru nagrađen je ministar kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo Samir Avdić.

Nagrade za životno djelo dobili su nogometni stručnjaci Fatih Terim i Vahid Halilhodžić, potom košarkaški stručnjak Svetislav Pešić, bivši nogometaš Tarik Hodžić, Mersed Kovačević, Mehmed Buza, Nikola Nikić, Slobodan Janjuš, Dražen Mužinić, Predrag Pašić, Vladimir Petrović Pižon te nekadašnji bokser Tadija Kačar.

Nakon zvaničnog otvaranja Simposara i dodjele nagrada organizovana je panel diskusija o životu, liku i djelu nogometne legende Ivice Osima.