Evropska liga
11

Olympiakos izbacio Burnley, Sevilla i Celtic bez problema u grupnoj fazi

Piše: K. H.
Burnley - Olympiakos (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Olympiakosa prošla je u grupnu fazu Evropske lige nakon što su sačuvali prednost od 3:1 iz prvog meča protiv Burnleyja, a prolazak u play-offu osigurale su i ekipe Seville i Celtica.

Genk je sa 4:2 bio bolji od Brondbyja, nakon što su prvi meč riješili u svoju korist rezultatom 5:2, pa su s ukupnih 9:4 osigurali prolazak u grupnu fazu. Već u prvom poluvremenu Malinovsky i Ndongala doveli su Belgijance u vodstvo od 2:0, ali je do poluvremena Wilczek smanjio na 2:1.

Larsson je u 58. minuti poravnao na 2:2, ali domaći nisu mogli više od toga, pa su Dewaest u 66. i Samanta u 87. minuti postavili konačnih 4:2 za Gent.

Steaua je sa 2:1 bila bolja od Rapida iz Beča, ali im nakon poraza od 3:1 u prvom meču to nije bilo dovoljno za grupnu fazu. Olimpija je nakon poraza od Trnave u prvom meču odigrala samo 1:1 u Slovačkoj, te su se oprostili od ovog evropskog takmičenja, identično kao i Burnley koji je u uzvratu bio puno bolji protivnik od Olympiakosa, ali nije uspio nadoknaditi poraz od 3:1 iz prvog meča.

Celtic je sa sigurnih 3:0 bio bolji od Suduve. Ekipa Brendana Rodgersa povela je u 27. minuti pogotkom Griffithsa, da bi McGregor u 53. minuti povećao na 2:0. Konačnih 3:0 postavio je Ajer u 61. minuti.

Sevilla je na svom terenu već u prvom poluvremenu riješila pitanje pobjednika meča protiv češke Sigme. Gonalonas je pogodio za 1:0, dok je drugi pogodak bio autogol Nespora. Konačnih 3:0 postavio je Ben Yedder u 75. minuti.