Prva liga FBiH
49

Olimpik savladao Igman na Otoci, Zvijezda remizirala, Sloga poražena u Bihaću

Piše: K. H.
(Foto: H. M./Klix.ba)
Ekipa Olimpika savladala je Igman iz Konjica u meču 18. kola Prve lige Federacije BiH dok je Zvijezda iz Gradačca remizirala na domaćem terenu protiv Metalleghea.

Olimpik je na Otoci minimalnim rezultatom 1:0 savladao Igman, a vrijedna tri boda Vukovi su osvojili nakon što je Lončarić nespretno loptu poslao u svoju mrežu.

Velež je kao gost remizirao u Tešnju protiv TOŠK-a. Rođeni su u 30. minuti stigli u vodstvo preko Kulovića, a konačnih 1:1 postavio je Oglečevac u drugom poluvremenu.

Prvoplasirana Zvijezda iz Gradačca remizirala je na domećem terenu protiv Metalleghea, a meč je završen rezultatom 0:0, dok je Sloga iz Siminog Hana poražena u Bihaću od Jedinstva rezultatom 1:0. Jedini pogodak za domaći tim postigao je Vučić u finišu meča.

Orašje je na svom terenu upisalo veoma važnu pobjedu protiv Rudara golom Vidovića,a pobjedu je upisaoi Slaven koji je pogotkom Mašića slavio protiv Bosne.

Bratstvo je na svom terenu bilo bolje od Čapljinu rezultatom 3:2, a domaću pobjedu upisao je i Travnik protiv Iskre rezultatom 3:0.

Nakon 18. odigranih kola, Zvijezda je ostala na prvom mjestu sa 40 osvojenih bodova, dva više od Olimpika koji ima 38 i nalazi se na drugoj poziciji. Porazom u Bihaću, Sloga Simin Han ostala je na na 33 osvojena boda i sada se nalazi na četvrtoj poziciji s obzirom da Orašje sada ima 36 bodova.

Tabela: