Preporođeni đavoli
109

Ole Gunnar Solskjaer: Ne želim napustiti Manchester United u maju

Klix.ba
Ole Gunnar Solskjaer (Foto: EPA-EFE)
Ole Gunnar Solskjaer (Foto: EPA-EFE)
Norveški stručnjak Ole Gunnar Solskjaer bilježi fantastičan početak na klupi Manchester Uniteda s kojim je u prve četiri utakmice ostvario četiri pobjede, a posljednja u nizu bila je ona na gostovanju kod Newcastlea rezultatom 2:0.

Novi menadžer Manchester Uniteda pohvalio je svoje igrače da su pružili jednu veoma koncentrisanu i profesionalnu partiju i da je sretan zbog toga što njegov tim nije primio gol.

"Trebamo biti sretni zbog četiri pobjede iz četiri utakmice. Nismo primili gol, što je dobra stvar, a kritika je da smo bili malo spori u prvom poluvremenu. Ipak, kontrolisali smo igru i pružili jednu veoma koncentrisanu i profesionalnu partiju. Dopustili smo Newcastleu nekoliko šansi u kratkom periodu, ali smo brzo vratili kontrolu nad igrom", kazao je Ole Gunnar Solskjaer.

Menadžer Uniteda pohvalio je Marcusa Rashforda koji je postigao drugi gol kojim je riješio pitanje pobjednika.

"Rashford ima 'kristijanovski' udarac, ali mi se svidio način na koji je postigao pogodak. Smirio je loptu i plasirao je u gol, a to je odlično. Svi trebamo znati da on ima tek 21 godinu", istakao je menadžer Manchester Uniteda.

Ole Gunnar Solskjaer je tako postao tek drugi menadžer u historiji Manchester Uniteda koji je upisao pobjede na prve četiri utakmice. Prije njega to je pošlo za rukom Mattu Busbyju 1946. godine.

"Rekordi nisu nešto o čemu razmišljam. Mislim samo o sljedećoj utakmici, a ako pobijedite četiri u nizu, onda možete pobijediti još četiri. To je izazov", istakao je norveški stručnjak koji je nakon toga odgovorio na pitanje da li će u maju napustiti Manchester United.

"Ne želim to", kratko je rekao Solskjaer.

U sljedećem kolu Manchester United očekuje veliki derbi protiv Tottenhama.