Zanimljivi mečevi
25

Oba Sušića i Vranješ u grupnoj fazi Evropske lige, Cimirotov PAOK ispao

Piše: N. K.
Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši Sheriffa i Legije odigrali su u Tiraspolu neriješeno bez pogodaka u revanšu play-offa Evropske lige pa će moldavska ekipa zbog gola postignutog u gostima (1:1) u prvoj utakmici igrati grupnu fazu ovog takmičenja.

Domaćim, koje je na terenu kao kapiten predvodio povremeni bh. reprezentativac Mateo Sušić, posao je bio znatno olakšan jer je u 39. minuti kod Poljaka isključen Pazdan.

AEK je razbio Club Brugge u Grčkoj rezultatom 3:0 i nakon belgijskih 0:0 plasirao se u grupnu fazu Evropske lige. Strijelci za domaće bili su Christodoulopoulos i dva puta Simoes. Bh. reprezentativac Ognjen Vranješ igrao je cijeli meč u pobjedničkoj ekipi.

Maccabi i Altach su također odigrali neriješeno 2:2, a ekipa iz Tel Aviva je nakon pobjede rezultatom 1:0 iz prve utakmice našla svoje mjesto u grupnoj fazi. Za Izraelce su pogađali Kjartansson i Yeini, dok su strijelci za Austrijance bili Aigner i Netzer. Povremeni bh. reprezentativac Tino Sve Sušić je u igru ušao u 73. minuti meča.

PAOK bh. reprezentativca Gojka Cimirota ispao je od Ostersundsa nakon večerašnjeg poraza rezultatom 0:2. Junak Šveđana je Ghoddos, koji je postigao oba gola i tako poništio prednost Grka iz prvog meča (3:1). Cimirot je zamijenjen u 81. minuti, a tokom meča je zaradio i žuti karton.

Suduva i Ludogorets odigrali su neriješeno bez golova, a Bugari su se zbog pobjede od 2:0 u prvom susretu plasirali u grupnu fazu. Cijeli meč za domaću ekipu odigrao je bh. internacionalac Semir Kerla.

Rezultati 4. pretkola Evropske lige

AEK Larnaca - Plzen 0:0 (ukupno 1:3) Dyn. Kiev - Maritimo 3:1 (3:1) M. Tel Aviv - Altach 2:2 (3:2) Oleksandriya - BATE 1:2 (2:3) Ostersunds - PAOK 2:0 (3:3) S. Tiraspol - Legia 0:0 (1:1) Salzburg - FC Viitorul 4:0 (7:1) Zenit Petersburg - Utrecht 2:0 (2:1) Fenerbahce - Vardar 1:2 (1:4)

Suduva - Ludogorets 0:0 (0:2) AEK - Club Brugge 3:0 (3:0) Midtjylland - Apollon 1:1 (2:3) Skenderbeu - Din. Zagreb 0:0 (1:1) Videoton - Partizan 0:4 (0:4)