Za erupciju 40.000 ljudi
123

Nogometaš Sarajeva golom u 87. minuti na U-21 Euru priredio šok za favorizovane Belgijance

D. P.
Guliashvili pogađa za 2:2 (Foto: Screenshot)
Guliashvili pogađa za 2:2 (Foto: Screenshot)
Nogometaš Sarajeva Giorgi Guliashvili priredio je senzaciju i izborio bod svojoj Gruziji protiv Belgije (2:2) na Evropskom prvenstvu do 21 godine.

Gruzija igra čudesno na prvenstvu u kojem je sama domaćin. U prvom kolu priredila je šok za Portugal, koji je sačinjen od zvijezda koje igraju i za velike evropske klubove, slavivši rezultatom 2:0, a u drugom kolu došli su do novog velikog rezultata.

Danas su Gruzijci izborili remi s Belgijom rezultatom 2:2, a vrijedi naglasiti da je Belgija na Evropsko prvenstvo došla kao možda i glavni favorit s nogometašima koji igraju u velikim evropskim ekipama poput dvojca iz Milana (Charles De Ketelaere - Aster Vranckx).

Međutim, Belgijancima danas nije bilo dovoljno ni 2:0 na poluvremenu. U nastavku su Gruzijci postigli dva pogotka, a drugi je djelo igrača Sarajeva Giorgija Guliashvilija.

Ofanzivac Bordo tima pogodio je u 87. minuti za erupciju oduševljenja 40.000 gruzijskih navijača u Tbilisiju. Gol pogledajte ovdje.

Tako je Gruzija došla nadomak plasmana u nokaut fazu u grupi u kojoj se nalazi sa strahovito talentovanim reprezentacijama Nizozemske, Belgije i Portugala.

Tabela:

Standings provided by Sofascore