Upitan nastavak sezone
10

Njemački virolog predviđa "crnu sudbinu" za nogomet

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Njemački virolog, doktor Jonas Schmidt-Chanasit vjeruje kako će nogomet imati puno dužu pauzu od one koja je prvobitno najavljena i da će se nastaviti tek 2021. godine.

Naime, Evropsko prvenstvo je pomjereno za ljeto 2021. godine te se na taj način stvorio dodatni prostor u kalendaru da se prvenstva širom Evrope završe.

Prvenstva i evropska takmičenja će se nastaviti kada opasnost od širenja koronavirusa prođe, a moraju se završiti do 30. juna, no iz ove perspektive se čini da će borba s koronavirusom biti puno duža te je teško očekivati povratak nogometa pod tim okolnostima. To smatra i doktor Jonas Schmidt-Chanasit.

"Mislim da ne možemo pričati o utakmicama u aprilu, pa ni pred praznim tribinama jer će se ljudi okupljati u kućama kako bi gledali. Mislim da bi povratak nogometa značajno pogoršao situaciju u borbi s koronavirusom", kazao je Schmit-Chanasit.

Nakon toga, on je rekao da bi se nogomet tek trebao nastaviti 2021. godine i da nije realno očekivati se ova sezona završi.

"Ja mislim i vjerujem da će se nogomet tek nastaviti sljedeće godine i da nije realno očekivati da će se ova sezona završiti", istakao je on.