Duguju 130 miliona
97

Neymar želi kupiti i spasiti posrnulog velikana u najtežim danima u historiji

D. P.
Neymar spašava matični klub (Foto: Instagram)
Neymar spašava matični klub (Foto: Instagram)
Slavni brazilski nogometaš Neymar razmatra kupovinu svog nekadašnjeg kluba u kojem je stekao ime, a koji trenutno proživljava najteže dane u svojoj bogatoj historiji.

Riječ je o jednom od najvećih brazilskih klubova Santosu. Ovaj velikan krajem prošle godine prvi put u historiji ispao je iz elitnog ranga, što je udarac kakav niko od navijača Santosa nije mogao očekivati.

Dok se ekipa priprema da prvi put zaigra u drugom rangu brazilskog nogometa, budućnost kluba je pod velikim znakom pitanja zbog duga od 130 miliona eura. Spasitelji se traže, a to bi mogao biti Neymar.

Neymar je upravo u Santosu počeo karijeru, a u posljednje vrijeme sve češće se spominje njegov povratak u klub. No, današnje informacije iz Brazila i Španije govore da je Neymar zainteresovan za kupovinu i spašavanje ovog slavnog kluba te bi u poduhvat ušao zajedno s ocem.

Prema pisanju Brazilaca, Neymar namjerava da učini isto što je i legendarni Ronaldo Nazario učinio s Cruzeirom 2021. godine. Ronaldo je kupio klub nakon ispadanja u niži rang, za 80 miliona eura kupio je 90 posto dionica, a samo devet mjeseci kasnije ekipu je vratio u viši rang.

Neymar trenutno ima ugovor u Saudijskoj Arabiji kojim zarađuje 100 miliona eura po sezoni pa tako vjerovatno ima i nešto ušteđevine da si može priuštiti kupovinu voljenog kluba.