Majstor ostaje majstor
72

Nevjerovatni Salah postigao gol nakon asistencije golmana, pogledajte koliko je neumoljiv

K. H.
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube
Napadač Liverpoola Mohamed Salah postigao je 150. gol za Redse u pobjedi protiv Norwicha rezultatom 3:1, a danas je to uspio uraditi nakon što mu je sjajnu asistenciju upisao golman Alisson Becker.
Norwich je golom Rashice u 48. minuti došao u vodstvo od 1:0 i činilo se da bi Liverpool mogao izgubiti jako važne bodove u borbi za titulu prvaka, no to ih je samo dodatno uozbiljilo i do kraja meča uspjeli su postići tri pogotka.

Prvo je Mane lijepo pogodio za 1:1 u 64. minuti, a onda u 67. minuti viđen je jedan od najljepših pogodaka u ovoj sezoni i gol o kojem će se sigurno dugo pričati, s obzirom na to da pokazuje svu snagu koju Liverpool u svom timu ima.

Alisson je uhvatio loptu, odmah vidio Salaha koji se ubacuje na protivničkoj polovini, a onda milimetarski preciznom dugom loptu pogađa ga tačno u nogu, nakon čega je uslijedila hladnokrvna egzekucija sjajnog krilnog napadača.

Salah je prevario golmana, a onda i još tri igrača koja je imao ispred sebe i to na način da je loptu poslao u jednu, a sve njih u drugu stranu. Uspio je to uraditi "slabijom" desnom nogom.

Sjajnom Salahu je ovo bio 17. gol u sezoni, a pored toga upisao je devet asistencija i nema sumnje da je i ove godine daleko najbolji igrač u Engleskoj.