Nisu sačekali kraj
885

Nevjerovatne scene na slavlju Leverkusena: Navijači nisu izdržali pa uletjeli prije 90. minute

D. P.
Veliko slavlje na BayAreni (Foto: Screenshot)
Veliko slavlje na BayAreni (Foto: Screenshot)
Nogometaši Bayera iz Leverkusena prvi put u 120 godina historije kluba osvojili su titulu prvaka Njemačke, a na kraju je uslijedilo nevjerovatno slavlje na BayAreni.

Leverkusen je danas imao priliku savladati Werder i osvojiti titulu u Bundesligi, a to se i dogodilo nakon impresivne predstave Apotekara i trijumfa rezultatom 5:0. No, scene koje su uslijedile nakon posljednjeg gola, čini se da nismo viđali.

Naime, navijači Leverkusena nisu čekali kraj utakmice. Na granici između 89. i 90. minute Florian Wirtz je pogodio za 5:0, a nestrpljivi navijači nisu čekali posljednji sudijski zvižduk, već su svi uletjeli na teren.

Sudija Harm Osmers nije želio "cjepidlačiti" te vraćati navijače na svoje mjesto pa je odlučio svirati kraj utakmice i prije isteka 90. minute.

Tada je i ostatak navijača utrčao u teren, a svi su pokušali doći do igrača i oduzeti im neki odjevni predmet kojeg će čuvati do kraja života, a koji označava trenutak kada su prvi put u historiji osvojili šampionsku titulu.

Oni domišljatiji navijači sebi su odrezali komad mreže na golu ili trave sa stadiona BayArena i ponijeli sebi kući. Do kasno u noć slavit će se u gradu popularnom po farmaceutskoj industriji, ali i upornim navijačima koji su 120 godina čekali na titulu.

Ekipa predvođena Xabijem Alonsom uspjela je prekinuti nevjerovatnu dominaciju Bayerna, koja je trajala 11 godina, koliko su Bavarci vezali titula u Bundesligi te pokazali i ostalim njemačkim klubovima da ipak nije nemoguća boriti se s uvijek moćnim Bayernom.