Uoči duela s Vitorijom
40

Navijači Hajduka uz pomoć prijatelja iz Portugala pravili haos na ulicama Guimaraesa

E. B.
Nogometaši Vitorije Guimaraes i Hajduka večeras igraju susret 3. pretkola Konferencijske lige, a gostujući navijači su sinoć napravili incidente u gradu na sjeveru Portugala.

Hajdukovi navijači su došli u Guimaraes zajedno s navijačima Benfice No Name Boysima, a sinoć su odlučili napraviti haos na ulicama grada sa 157.000 stanovnika, udaljenom 50 kilometara od Porta.

Pripadnici Torcide su bacali su baklje i stolice po terasama kafića u centru Guimaraesa, a snimci uplašenih građana koji su sjedili su uznemirili portugalsku javnost.

Policija je objavila da je nakon noćne potjere identificirala 154 navijača koji su učestvovali u neredima.

"Dobili smo prijavu da stotinjak navijača baca stolice i baklje, izašli smo na teren i zaustavili autobuse kojima su navijači krenuli iz Guimaraesa za Porto", saopćila je portugalska policija.

U autobusu je identificirano 122 Hrvata, 23 Portugalca i 9 navijača drugih nacionalnosti, a policija je naglasila da nema veće štete na objektima i nema povrijeđenih.

Također, objavljeno je da nisu podnesene kaznene prijave ni protiv jednog lica.

Susret Vitoria Guimaraes - Hajduk igra se danas s početkom u 17 sati. Splitski klub ima prednost iz prvog meča rezultatom 3:1.