Izašao iz zatvora
34

Navijači Ankaragučua priredili doček bivšem predsjedniku nakon skandaloznog udaranja sudije

E. K.
Navijači Ankaragučua dočekali Faruka Kocu (Foto: Twitter)
Navijači Ankaragučua dočekali Faruka Kocu (Foto: Twitter)
Sada već bivši predsjednik Ankaragučua Faruk Koca izašao je iz zatvora nakon što mu je određen pritvor poslije epizode koju je imao sa sudijom Halilom Umutom Melerom tokom utakmice sa Rizesporom.

Koca je prije nekoliko dana šokirao kompletan svijet kada je udario šakom u lice poznatog sudiju Melera nakon čega je liga prekinuta na nekoliko dana.

Sam Koca je podnio ostavku na mjesto predsjednika te je dobio doživotnu zabranu bavljenja nogometnim aktivnostima, a klub je kažnjen s pet utakmica bez navijača te novčanom kaznom od 63 hiljade eura.

Istovremeno je Koci određen pritvor jer je sudija pokrenuo postupak na sudu protiv njega, a nakon izlaska na slobodu, navijači Ankaragučua ga smatraju herojem svog tima.

Nekoliko stotina navijača turskog kluba mu je priredilo "vatren" doček čim je izašao iz zatvora, a on sam nije pokazivao kajanje zbog svog postupka.

"Ne smijemo opravdavati počinitelja ili lopova. Reakcija je možda bila pogrešna, ali biti čovjek znači da trebamo reagovati na nepravdu", rekao je Koca te dodao:

"Ja nisam heroj, žao mi je zbog svega što se dogodilo, hvala svima što su mi slali poruke podrške. Dobio sam ih previše od drugih predsjednika, ali i od navijača drugih timova".