U klubu je šest godina
110

Najbizarniji posao Milana ikada: Plaćen 40 miliona, debitovao i oprostio se istu noć

D. P.
Caldara debitovao i oprostio se istu noć (Foto: Screenshot)
Caldara debitovao i oprostio se istu noć (Foto: Screenshot)
Vrlo emotivna noć sinoć se dogodila za sve navijače Milana na San Siru jer se nekoliko klupskih junaka oprostilo od Rossonera, a vidjeli smo i jednu potpuno bizarnu situaciju u drugom poluvremenu utakmice.

Milan se sinoć rastao od trenera Stefana Piolija, dugogodišnjeg prvog napadača Oliviera Girouda, stopera Simona Kjaera i veterana golmana Antonija Mirantea.

No, najbizarniji od svega je oproštaj od Milanovog dresa nekada cijenjenog stopera Mattije Caldare. Ovaj 30-godišnji nogometaš sinoć se oprostio od dresa Milana u istoj noći kada je i debitovao za klub u Seriji A.

Ništa tu ne bi bilo čudno da Caldara nije doveden prije čak šest godina za oko 40 miliona eura. Međutim, čekao je posljednje kolo sezone u šestoj godini ugovora s klubom kako bi odigrao prve minute u dresu Milana u italijanskom šampionatu.

Caldara je imao problema s povredama, boravio je na posudbama, a za Milan do sinoć nije uspio debitovati. Očekivalo se mnogo od njega, ali je njegova karijera gotovo u potpunosti propala. Ipak, navijači su ga pozdravili aplauzom.

Milan je Caldaru doveo iz Juventusa 2018. godine za 38 miliona eura bez bonusa. U međuvremenu je boravio na posudbama u Atalanti, Veneziji i Speziji, a kako mu je sada istekao ugovor, neće biti produžen i kao slobodan igrač oprašta se od kluba.

Inače, Milan i Salernitana remizirali su rezultatom 3:3 u posljednjem kolu Serije A. Rossoneri su završili na drugom mjestu tabele, dok će Salernitana u Seriju B.