Došao umjesto Bilića
3

Moyesa na klupi West Hama očekuje izuzetno težak raspored do 1. januara

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nakon poraza od Liverpoola rezultatom 4:1 čelnici West Hama odlučili su menadžeru Slavenu Biliću uručiti otkaz te na njegovo mjesto imenovati Davida Moyesa kojeg do kraja ove godine očekuje paklen raspored.

Moyes će na debiju igrati protiv Watforda u gostima, a prvi domaći meč pod vodstvom novog trenera West Ham će odigrati protiv Leicestera, dok je posljednji protivnik u novembru za Čekičare Everton s kojim će se susresti na Goodison Parku.

Nakon toga, West Ham očekuje paklen raspored u decembru, kada prema programu moraju odigrati sedam utakmica Premiershipa i jednu u okviru Carabao Cupa u kojem su izvukli možda i najtežeg protivnika.

Moyesa početkom decembra očekuje gostovanje kod Manchester Cityja pa dva domaća meča protiv Chelseaja i Arsenala, da bi pakleni raspored nastavili gostujućim utakmicama kod Stokea i Arsenala, s kojim će ovaj put igrati u okviru Carabao Cupa. Na Boxing Dayu West Ham očekuje utakmica protiv Newcastlea, a godinu će završiti s dva gostujuća meča u Londonu protiv Bournemoutha i Tottenhama.

Ovakav raspored ujedno će biti i pravi ispit za bivšeg trenera Evertona, Manchester Uniteda, Real Sociedada i Sunderlanda te će njegov ostanak na klupi dosta zavisiti upravo od rezultata koje će ostvariti do nove godine.

Nakon 11 odigranih utakmica West Ham na svom kontu ima devet osvojenih bodova, a u dosadašnjem toku prvenstva zabilježili su dvije pobjede, tri remija i šest poraza.