Nogomet
17

Mladi bh. stoper Ibrahim Hajtić debitovao za prvi tim Heidenheima

Piše: E. B.
Ibrahim Hajtić
Ibrahim Hajtić
Ibrahim Hajtić, bosanskohercegovački stoper, debitovao je za prvi tim Heidenheima u prijateljskom meču protiv Hoffenheima.

Heidenheim, koji nastupa u 2. Bundesligi, je slavio nad bundesligašem iz Sinsheima rezultatom 4:2.

Hajtić, koji će u aprilu napuniti 18 godina, je u igru ušao u 74. minuti pri rezultatu 2:2, a na drugoj strani nalazili su se Alexander Stolz, Eugen Polanski, Eduardo Vargas, Jonathan Schmid, Tobias Strobl, Kevin Kuranyi...

Naš stoper je opravdao povjerenje trenera Franka Schmidta, koji u budućnosti ozbiljno računa na našeg talentovanog štopera, koji je priključen prvom tim u zimskim pripremama.

Hajtić (193 cm) je karijeru počeo u Heindenheimu, odakle je otišao u Kaiserslautern, a proteklog ljeta se vratio u Heidenheim.

U juniorskoj Bundesligi, iako je godinu mlađi od većine igrača, je nastupio na 18 od 20 susreta (dva susreta je propustio zbog slomljenog nosa) i stub je obrane svoje ekipe. Heidenheim se takmiči u grupi Jug-Jugoistok zajedno sa Bayernom, Stuttgartom, Hoffenheimom, Freiburgom, Nürnbergom, Mainzom...

Rođen je u Hattingenu, roditelji su mu iz Janje, a njegov stariji brat Halil je igrao za juniorsku reprezentaciju BiH.

Hajtićeva velika želja je da poput brata zaigra za Bosnu i Hercegovinu. Na potezu je selektor naše juniorske reprezentacije Toni Karačić.