Poslastica u Seriji A
58

Milan u golijadi ostao bez pobjede nakon dvije nevjerovatne VAR odluke, mnogima su nejasne

D. P.
Prva sumnjiva situacija (Foto: Screenshot)
Prva sumnjiva situacija (Foto: Screenshot)
Golijada, sjajna uzbuđenja i dvije nevjerovatne odluke VAR sudija obilježili su sjajnu utakmicu Sassuola i Milana (3:3) u 32. kolu Serije A.

Duel Sassuola i Milana bio je znatno bitniji za domaći tim koji se žestoko bori za opstanak u Seriji A, dok je Milan siguran na drugom mjestu tabele bez velikih šansi da napreduje ili padne.

U takvoj situaciji Sassuolo je mnogo bolje ušao u meč i golovima Andree Pinamontija i Armanda Laurientea imao dva gola prednosti već do 10. minute.

U 18. minuti vidjeli smo prvu od dvije nevjerovatne odluke VAR-a. Samuel Chukwueze je pogodio za Milan, ali je onda VAR povukao crtu i pokazao na ofsajd, iako se čini da Nigerijac nije bio bliži golmanu Sassuola, osim ruke koja se ne računa.

Do odlaska na odmor Rafael Leao vraća nadu Rossonerima, ali je Lauriente postigao gol za 3:1 vodstvo Sassuola u 53. minuti.

Milan na gol zaostatka ponovo vraća Luka Jović golom u 59. minuti, a onda nova VAR kontroverza.

Igrao se 63. minut kada ponovo Chukwueze pogađa, a onda mu ponovo VAR soba poništava gol zbog još jedne nejasne situacije.

Ipak, do kraja su Rossoneri uspjeli preko Noaha Okafora postići gol za konačnih 3:3.

Milan nakon ovog remija ostaje drugi sa šest bodova više od trećeplasiranog Juventusa i 13 manje u odnosu na Inter. Sassuolo je pretposljednji s bodobm manje od prvog sigurnog mjesta na tabeli.

Rezultat i strijelci:

Sassuolo - Milan 3:3 (Pinamonti 4', Lauriente 10', 53' / Leao 20', Jović 59', Okafor 84')

Tabela: