Nevjerovatna priča
0

Manchester United nije doveo Haalanda zbog bizarnog previda vremenske zone

H. H.
Haaland je već bio viđen u dresu Crvenih đavola
Haaland je već bio viđen u dresu Crvenih đavola
Manchester United je svojevremeno bio zainteresovan za Erlinga Haalanda i praktično su imali dogovor sa sjajnim norveškim napadačem i njegovim tadašnjim klubom Moldeom, ali zbog bizarene i nevjerovatne greške nisu realizovali transfer.
Kako piše The Mirror, bivši trener Moldea i legenda Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer, preporučio je rukovodstvu Crvenih đavola da dovedu Haalanda kojeg je jedno vrijeme trenirao u norveškom klubu.

Transfer je praktično već bio dogovoren i Haaland je za tri miliona eura trebao preći na Old Trafford 2019. godine, a klubovi su dogovorili da u jutarnjim satima obave telefonski poziv i utanače detalje ugovora.


Predviđeno vrijeme bilo je devet ujutro, ali u Unitedu su napravili ozbiljan previd, zanemarivši činjenicu da se vremenska zona u kojoj je Velika Britanija razlikuje od one u kojoj je Norveška za sat vremena, te su umjesto u devet sati telefonski poziv Moldeu uputili u deset sati po srednjoevropskom vremenu.

U međuvremenu, Salzburg je navodno poslao ponudu za Haalanda vrijednu osam miliona eura koju Molde nije mogao odbiti i transfer mladog napadača u redove austrijsog prvaka je realizovan.

Haaland je za Molde igrao između 2017. i 2019. godine, a potom je jednu sezonu nastupao za Salzburg, prije nego je u januaru u 2020. godine potpisao za Borussiju Dortmund.