Selektor U17 tima
0

Malkočević nakon žrijeba za EP: Relativno sam zadovoljan, važno je da se što bolje spremimo

Piše: D. B.
Sakib Malkočević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sakib Malkočević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kadetska reprezentacija BiH je danas saznala protivnike s kojim će se sastati u grupi C Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, a to su Srbija, Njemačka i Republika Irska. Selektor Sakib Malkočević je za portal Klix.ba izjavio da je relativno zadovoljan žrijebom.

"Sa Srbijom se poznajemo dobro, Irci su uvijek u završnici, a Njemačka je favorit. Teško će biti, to znamo, ali vidjet ćemo šta će se dogoditi. Lakih protivnika nema, mogli smo možda dobiti Farska Ostrva pa bismo mogli reći da smo u prednosti. Međutim bitno je da se što bolje spremimo. Relativno sam zadovoljan žrijebom, moglo je biti bolje, ali i gore. Bitno je da smo tamo, da se pripremimo i odigramo što bolje", izjavio je Malkočević.

Istakao je da je najvažnije da igrači budu zdravi i u što boljoj formi.

"Tek smo se razišli, momci su se vratili u svoje klubove, a sada se okupila nova generacija koju čeka turnir. Nadam se da će igrači biti zdravi i igrati za svoje klubove, a okupit ćemo se nekih sedam dana prije EP. Nadam se da će biti zdravi, imamo 23 igrača, ali će teško biti odrediti 18. Oni koji budu u najboljoj formi, idu na Euro", završio je Malkočević.

Utakmice grupne faze se igraju 3, 4, 6, 7, 9 i 10. maja na stadionima u Zaprešiću, Lučkom, Velikoj Gorici, Sesvetama, Varaždinu, Rijevici i Kostreni.

Četvrtfinalne utakmice će biti odigrane 12. i 13. maja (Zaprešić, Velika Gorica, Varaždin), polufinale je na rasporedu 16. maja (Zaprešić, Varaždin), dok je finale zakazano za 19. maj (Varaždin).