Kadetsko EP
9

Malkočević i Sadiku: Nismo zaslužili poraz, u drugom poluvremenu smo dominirali

Piše: N. K.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od selekcije Republike Irske s 2:1 u drugom meču Evropskog prvenstva za igrače do 17 godina koje se igra u Hrvatskoj, a žalost zbog poraza nisu krili selektor i kapiten naše selekcije.

"Irci igraju čvrst fudbal. U drugom poluvremenu bili smo čak i bolja ekipa na terenu. Opet smo golove primili iz naših grešaka. Nismo iskoristili svoje prilike i realno je trebao biti pozitivniji rezultat za nas", rekao je Rijad Sadiku, kapiten bh. selekcije.

Selektor Sakib Malkočević je istakao da se ekipa uspjela vratiti igrom nakon meča sa Njemačkom.

"Prvo poluvrijeme bilo je izjednačeno, a nažalost nismo uspjeli krunisati prilike koje smo stvorili u nastavku utakmice. Nismo zaslužili poraz. Ovaj meč je pokazao da smo zasluženo među 16 najboljih ekipa u Evropi. Možda smo i pobjedu zaslužili, a neriješeno pogotovo. Protiv Srbije želimo da nam proradi realizacija i onda ćemo pokušati pobijediti te čekati rasplet druge utakmice iz naše grupe. Zadovoljan sam igrom svojih igrača danas, ali kada nema rezultat onda moramo priznati i neke greške", rekao je Malkočević.