Nogomet
5

Ligue 1: PSG deklasirao Lorient, pobjede Lyona i Monaca, Nice remizirala i ostala na tronu

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
U 19. kolu Ligue 1 Paris Saint-Germain je na svom terenu rezultatom 5:0 slavio protiv Lorienta.

PSG je ovom pobjedom prekinuo "crni niz" od tri utakmice bez pobjede u ligi, a u tom periodu upisao je dva poraza (Guingamp i Montpellier). Lorient će i naredno kolo dočekati na posljednjem mjestu tabele i sada ima dva poraz u posljednje tri ligaške utakmice što je blagi povratak u krizu s obzirom da je prethodno ovaj klub imao niz od tri utakmice bez poraza.

Strijelci za tim Unaija Emeryja bili su Meunier (25'), Toure (44' autogol), Thiago Silva (50'), Cavani (63' penal) i Lucas Moura (71'). Cavani je ovim pogotkom dodatno učvrstio mjesto najboljeg strijelca lige sa čak 18 postignutih golova.

Nakon domaćeg poraza od Lyona u prethodnom kolu, Monaco je na svom terenu golovima Falcaa (47' penal) i Bakayoka (76') savladao Caen (2:1) koji je od 51. minute igrao bez isključenog Da Silve koji je dobio dva žuta kartona. Gol za Caen postigao je Bazile u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

Pobjedu je upisao i Lyon koji je golovima Lacazettea (9') i Fekira (84') kao domaćin pobijedio Angers (2:0), dok je lider tabele Nice upisala remi bez golova u gostima protiv Bordeauxa (0:0). Nice je u sudijskoj nadoknadi ostala bez dva igrača. Prvo je u drugoj minuti nadoknade Balotelli dobio crveni karton, a to je njegov drugi crveni karton u ovoj sezoni. Potom je u petoj minuti nadoknade "pocrvenio" i Belhanda.

Četvrtu uzastopnu pobjedu upisao je Marseille u gostima protiv Bastije (2:1). Golove za Marseille postigli su Gomis (8') i N'Jie (90+1'), dok je strijelac za Bastiju bio Djiku u 83. minuti.

Svi rezultati 19. kola Ligue 1:

Bastia - Marseille 1:2 Bordeaux - Nice 0:0 Dijon - Toulouse 2:0 Lille - Rennes 1:1 Lyon - Angers 2:0 Metz - Guingamp 2:2 Monaco - Caen 2:1 Nantes - Montpellier 1:0

PSG - Lorient 5:0 St. Etienne - Nancy 0:0

Tabela: