Nogomet
1

Le Classique pripao Svecima: PSG pregazio Marseille na Velodromeu

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
U 27. kolu francuske Ligue 1 na Velodromeu je igrana najveća utakmica francuskog prvenstva, a Le Classique je pripao PSG-u koji je pregazio Marseille rezultatom 5:1.

Sveci su poveli već u 6. minuti susreta. Veratti je izveo slobodan udarac skoro sa sredine terena, Silva je glavom prebacio loptu na drugu stativu gdje je sam ostao drugi štoper PSG-a Marquinhos i pogodio je mrežu nemoćnog Pelea.

U 16. minuti Parižani su udvostručili prednost. Veratti je poslao loptu, Pastore samo malo skrenuo, a Cavani je izašao oči u oči sa Peleom i rutinski ga prebacio za 2:0.

Na početku drugog poluvremena već je bilo 3:0. Smušenost domaće odbrane nakon Matuidijeve asistencije najbolje je iskoristio Lucas i pogodio za 3:0.

Četvrti gol za PSG postigao je Draxler u 61. minuti nakon Meunierovog ubačaja sa desne strane. Nijemac je bio najbrži i u petercu je reagovao prije Pelea i ubacio loptu u gol.

Počasni pogodak za Marseille postigao je Fanni u 70. minuti susreta na Lopezovu asistenciju, a konačnih 5:1 postavio je Matuidi u 73. minuti na Verattijevu asistenciju.