Konferencijska liga
38

Kolašinac igrao za Marseille u pobjedi protiv PAOK-a, Roma izgubila nakon preokreta

K. H.
Marseille - PAOK
Ekipa Marseillea pobijedila je PAOK u prvom meču četvrtfinala UEFA-ine Konferencijske lige rezultatom 2:1, dok je Roma izgubila od Bodo/Glimta u Norveškoj rezultatom 2:1.
Marseille je protiv PAOK-a odlično otvorio meč, a već nakon prvih 45 minuta imali su vodstvo od 2:0. Prvo je Gerson u 13. minuti doveo domaći tim u vodstvo, a onda Payet u 45. minuti postiže jedan od najboljih pogodaka u 2022. godini.

Ipak, nadu za PAOK u uzvratnom meču osigurao je El Kaddouri koji je pogodio u 48. minuti.

Bh. nogometaš Sead Kolašinac ovaj meč je igrao u prvoj postavi, a na terenu je bio do 63. minute.

Roma je u prvom meču u Norveškoj izgubila od Bodo/Glimta rezultatom 2:1. Gosti iz Rima su došli u vodstvo golom Pellegrinija u 43. minuti, a preokret i pobjedu domaćem timu su donijeli Saltnes i Vetlesen u drugom poluvremenu.

Meč između Leicestera i PSV-a završen je bez pogodaka.

Ljepotica dana odigrana je u Nizozemskoj gdje su Feyenoord i Slavia iz Praga odigrali rezultatom 3:3. Sinisterra pogađa za vodstvo nizozemskog tima u 10. minuti, no Olayinka je poravnao na 1:1.

U 67. minuti Sor je pogodio za preokret gostiju iz Češke, no Senesi je odmah na drugoj strani poravnao na 1:1. Novi preokret, ovaj put za vodstvo domaćina donio je Kokcu u 86. minuti, a konačnih 3:3 postavio je Traore u petoj minuti sudijske nadoknade.