Utakmica Kupa BiH
7

Karačić uoči susreta sa Sarajevom: Favoriti smo na Pecari, a imamo i pozitivan niz

D. B.
Toni Karačić
Toni Karačić
Široki je, otkako je "kormilo“ preuzeo Toni Karačić, u pozitivnom nizu rezultata i to želi nastaviti u preostala dva susreta do reprezentativne pauze, u Kupu BiH protiv Sarajeva te u prvenstvu protiv Čelika.

Prvo na redu je Sarajevo, u srijedu od 18.30 sati na Pecari.

"Šteta što se ove dvije ekipe, prošlogodišnji finalisti, sada susreću već u osmini finala Kupa BiH i što jedna mora ispasti. Mi smo u pozitivnom nizu, igramo kući, u prednosti smo i nadamo se prolasku“, kazao je na konferenciji za novinare Toni Karačić, šef stručnog štaba NK Široki Brijeg.

O sastavu se, pak, nije želio izjašnjavati, sigurno je tek da se u ekipu vraća Jović, a da će izostati Stanić. Ritam srijeda – subota počeo je uzimati danak, pa postoji nekolicina "načetih“ igrača, a s kojih 11 će istrčati na Pecaru protiv Sarajeva, Karačić će odlučiti nakon poslijepodnevnog (utorak) treninga.

Branimir Cipetić bio je igrač utakmice u prvenstvenoj pobjedi Plavo-bijelih protiv Zrinjskog, a protiv Sarajeva također vjeruje u uspjeh.

"Znamo ko je Sarajevo u bh. nogometu, ali na Pecari niko nije favorit osim Širokog. Puno će se više nas pitati nego njih i ako budemo pravi, a vjerujem da hoćemo, slavit ćemo", poručioje Cipetić.