Snimak iz svlačionice
173

Kako je pala Argentina: Pogledajte epski govor saudijskog selektora, "blistao" i prevodilac

D. P.
Prevodilac je odradio veliki posao (Foto: Screenshot)
Prevodilac je odradio veliki posao (Foto: Screenshot)
Francuski stručnjak Herve Renard uspio je motivisati selekciju Saudijske Arabije da napravi preokret protiv Argentine, a sada je konačno objavljen snimak njegovog epskog govora koji je "razdrmao" igrače.
Renard, koji je zapisan u historiji kao jedini selektor koji je Afrički kup nacija osvojio s dvije različite reprezentacije, uspio je motivisati svoju selekciju da napravi preokret za najveću pobjedu Saudijske Arabije u historiji.

Snimak njegovog epskog govora iz svlačionice pokazuje kako je to motivisao svoje igrače. U svemu mu je pomogao vrlo zanimljivi prevodilac koji je postao hit na društvenim mrežama jer je galamio kada i Renard, odnosno dok je prevodio riječi selektora.

"Šta to radimo? Da li je ovo presing? Prošli put kad je Messi imao loptu na sredini terena, vi stojite ispred odbrane. Ne znate da mu morate prići na sredini? Uzmi svoj telefon i slikaj se s njim, ako želiš", grmio je francuski stručnjak u svlačionici.

Igrači su pažljivo slušali ono što im Francuz govori. Sve je to dalo rezultat i Arabija je u drugom poluvremenu nadigrala zvijezde Argentine s Lionelom Messijem.

"Ne osjećate ništa ovdje? Ne osjećate da se možete vratiti? Ne osjećate? Opustite se! Hajde dečki, ovo je Svjetsko prvenstvo. Daj sve od sebe! Pokreni se", galamio je iz sveg glasa Renard.

Da je sve to istina, govorio je i veznjak Saudijske Arabije Abdulallah Al-Malki koji je poručio da ga je selektor u svlačionici "natjerao" na suze govorom i da je to bila prekretnica za pobjedu.

Selektora Renarda Al-Malki nazvao je "luđakom s kojim uživa raditi".