Sevilla ide u finale
0

Juventus je poveo, ali ispao iz Evropske lige, presudio im Erik Lamela pogotkom u produžecima

K. H.
Erik Lamela slavi pobjednički gol Seville protiv Juventusa (Foto: EPA-EFE)
Erik Lamela slavi pobjednički gol Seville protiv Juventusa (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Juventusa porazom od Seville nakon produžetaka završili su nastup u Evropskoj ligi, a prolaz španskom timu u finale protiv Rome donio je Érik Lamela golom petoj minuti prvog produžetka.

Nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, a onda Vlahović, samo minutu nakon što je ušao na teren, lijepo pogađa za 1:0, no slavlje Stare dame trajalo je samo šest minuta jer je Suso sjajnim pogotkom s distance poravnao na 1:1.

Kako je i prvi meč završen rezultatom 1:1, nakon posljednjeg sudijskog zvižduka igrali su se produžeci, a tamo su više znanja i sreće imali nogometaši Seville, koji su uspjeli postići gol i doći do pobjede i plasmana u finale.

Odlučujući trenutak se desio u 95. minuti, a nakon prodora Gila po lijevoj strani i dobrog centaršuta, na pravom mjestu bio je Lamela, koji glavom matira golmana Juventusa i pogađa za 2:1, na kraju će se ispostaviti i konačan rezultat meča.

Sevilla je u 115. minuti ostala s igračem manje jer je Acuna dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, no uspjeli su se odbraniti. Ovaj španski tim će igrati protiv Rome u finalu, a taj meč je na rasporedu na Puskas Areni u Budimpešti 31. maja.