BiH ili Njemačka?
187

Huseinbašić s Nijemcima doživio katastrofu na Euru, još uvijek se može predomisliti

D. P.
Huseinbašić je nastupio na dvije utakmice (Foto: Nogometni savez Njemačke)
Huseinbašić je nastupio na dvije utakmice (Foto: Nogometni savez Njemačke)
Još uvijek potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Denis Huseinbašić sa svojom U-21 selekcijom Njemačke ispao je već u grupnoj fazi Evropskog prvenstva.

Njemačka iza sebe ima katastrofalan nastup na Evropskom U-21 prvenstvu koje se igra u Gruziji. Mladi Nijemci osvojili su samo jedan bod u grupnoj fazi.

Posljednji u nizu bio je današnji poraz od mladih engleskih nada koje su slavile rezultatom 2:0. Golove za tim sačinjen od mladih zvijezda Premier lige postigli su Aston Villin Cameron Archer te Liverpoolov Harvey Elliott.

Engleska je tako s prvog mjesta sa svih devet bodova ovjerila plasman dalje, dok s drugog mjesta dalje ide selekcija Izraela. Češka i Njemačka nisu uspjele proći u četvrtfinale.

Što se tiče Denisa Huseinbašića, mladi ofanzivac Koelna danas nije dobio priliku za igru. U prva dva meča bio je starter i odigrao je 72 te 90 minuta.

Iako je sve dalje od reprezentacije BiH, mladi ofanzivac i dalje ima šansu obući dres Zmajeva, no vremena je sve manje. Mladi nogometaš za pet dana puni 22 godine.

Tabela:

Standings provided by Sofascore