Beskompromisan na terenu
0

Horde zla izabrale dobitnika nagrade "Ismir Pintol", za kratko vrijeme postao je miljenik navijača

H. H.
Miomir Đuričković (Foto: FK Sarajevo) (Foto: T. S./Klix.ba)
Miomir Đuričković (Foto: FK Sarajevo) (Foto: T. S./Klix.ba)
Najvatreniji navijači FK Sarajevo Horde zla dodijelit će danas nagradu "Ismir Pintol" za najborbernijeg igrača kapitenu tima Miomiru Đuričkoviću.

Dvadesetšestogodišnji defanzivac je na Koševo stigao početkom septembra iz podgoričke Budućnosti i vrlo brzo se nametnuo kao neizostavan član prve postave, te je odigrao 28 utakmica u dresu Sarajeva u svim takmičenjima.

Svojim beskompromisnim stavom i borbom na terenu, stekao je i povjerenje cijelog tima, te je u svojoj prvoj sezoni na Koševu postao kapiten i miljenik navijača.

[FBPOST]https://www.facebook.com/UNFKS/posts/pfbid0soJX59ANJC2vTdXBpQg6sT2HG8YG3FkZKdvDoCvKcUyhNpLaUoHfUXMshDLU773rl[/FBPOST]

Prethodno je u Budućnosti je odigrao 107 utakmica, postigao je šest golova i upisao četiri asistencije. Sa timom je osvojio i dvije titule i dva Kupa.

Đuričković je osim za Budućnost igrao za francuski Šole, Rudar iz Pljevalja, Iskru i Grbalj, a ugovor sa Sarajevom važi do 2025. godine.

Nagrada "Ismir Pintol" bit će mu uručena na današnoj utakmici između Sarajeva i Posušja koja se igra s početkom u 17 sati.