Na pragu historije
0

Henderson: Fokusirani smo na finale Eura, to je najveća utakmica u našim životima

D. B.
Jordan Henderson (Foto: EPA-EFE)
Jordan Henderson (Foto: EPA-EFE)
Nakon što je pobijedila Dansku u polufinalu Evropskog prvenstva, reprezentacija Engleske će igrati prvo finale velikog turnira nakon 55 godina. Engleski reprezentativac Jordan Henderson finalni meč s Italijom smatra utakmicom života.

Putnik u finale u susretu Engleske i Danske riješen je u produžecima kada je pogodak za konačnih 2:1 postigao Harry Kane i donio ogromnu radost engleskim navijačima. Engleska sada ima priluku da na domaćem tlu osvoji titulu evropskog prvaka.

"U potpunosti smo fokusirani na nedjelju. Finale je najveća utakmica u našim životima. Moramo pokušati učiniti sretnim sve na ovom stadionu i u ovoj zemlji. Ovo je velika prilika za naš tim i zemlju, dat ćemo apsolutno sve od sebe", izjavio je Henderson.

Utakmica protiv Danske je bila teška, posebno nako primljenog pogotka, ali su Englezi napravili preokret i ostvarili svoj cilj.

"Dobro smo reagovali nakon primljenog gola, vratili smo se u igru prililno brzo i konstatno jačali. Upravo je ta reakcija nakon primljenog gola bila ključni trenutak utakmice. Sjajno smo prošli dalje", dodao je engleski reprezentativac.

Engleska će u nedjelju igrati svoje prvo finale Eura.

"Ovo je nevjerovatno, donijeli smo radost svima. Publika je bila sjajna, nosila nas je, posebno u produžecima u kojim smo postigli pobjednički gol. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu u nedjelju", završio je Henderson.