Otišao u Kinu
41

Hasanović potpisao za Dalian Transcendence: Prezadovoljan sam, klub je odličan

Piše: D. B.
Bh. nogometaš Eldar Hasanović novi je član kineskog drugoligaša FC Dalian Transcendence, što je potvrdio za portal Klix.ba.

Dvadesetsedmogodišnji Hasanović je drugi dio prošle sezone proveo u izraelskom Maccabi Shaaraimu, a ovog ljeta je promijenio sredinu te će karijeru nastaviti u kineskom drugoligašu Dalianu.

"Klub se takmiči u drugoj ligi Kine i u sredini je tabele. Stigao sam u veliki grad na sjeveroistoku Kine koji je zaista prelijep. Također, klub je odličan, dobro organizovan. Realizacija transfera je trajala nešto duže zbog ograničenog broja stranaca u klubu, a čim je problem riješen, potpisao sam ugovor do kraja godine s opcijom produženja na još jednu sezonu. Prezadovoljan sam dolaskom u Dalian, posebno zbog činjenice da odlični strani igrači dolaze u ovu ligu. Prije nekoliko dana je sigao i Victor Anichebe iz Sunderlanda, a kao treneri su se okušali poznati iz svijeta nogometa poput Cire Ferrare, Svena Gorana Erikssona, Clarencea Seedorfa i drugih. Moj trener će biti naš Rusmir Cviko, a pomoćnici su mu Almir Seferović i Dželaludin Muharemović. Zasluge za moj transfer pripadaju menadžeru Damiru Bravu", izjavio je Hasanović za portal Klix.ba.

Osim za Maccabi Saaraim, Eldar je nastupao za tuzlansku Slobodu, Bnei Sakhnin, mostarski Velež, Željezničar, zenički Čelik i Žilinu.

Također, bio je član U19 i U21 reprezentacije BiH.