Izgubili smo ga
618

Hamulić zvanično odustao od reprezentacije BiH nakon što nije dobio poziv Hadžibegića

D. P.
Hamulić nema namjeru više igrati za BiH (Foto: Instagram)
Hamulić nema namjeru više igrati za BiH (Foto: Instagram)
Napadač francuskog prvoligaša Toulousea Said Hamulić zvanično je odustao od reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon što nije dobio poziv.

Hamulić, koji je iz Poljske tokom zime stigao u francuskog prvoligaša Toulouse, prihvatio je da promijeni sportsko državljanstvo i da igra za BiH, zemlju svog porijekla.

No, uprkos toj odluci te činjenici da igra za reprezentaciju BiH, nije dobio poziv selektora Faruka Hadžibegića na predstojeće okupljanje.

Za razliku od brojnih slučajeva, Hamulić se odlučio javno oglasiti odmah i zvanično potvrditi da ne planira igrati za BiH.

"U ovoj poruci želim da kažem hvala za svu podršku iz BiH. Želim da zvanično potvrdim da više nisam zainteresovan za igranje za svoju državu tokom karijere i da ću se u budućnosti boriti za reprezentaciju Nizozemske. Još, volim te Bosno", rekao je Hamulić.

Objava na Hamulićevom Instagramu
Objava na Hamulićevom Instagramu

Nažalost, zbog nepozivanja u reprezentaciju, Bosna i Hercegovina ostala je bez jednog od rijetkih igrača u ligama petice. Nadamo se da se isto neće ponoviti s Denisom Huseinbašićem, koji igra odlično u Koelnu ove sezone.

"Razmišljali smo o golmanu Zovki, Hamuliću... Oni neka stoje za naredna okupljanja", rekao je Hadžibegić jutros nakon što je objavio svoj spisak.

Selektor je dodao i da je Hamulićev trener u Toulouseu njegov kućni prijatelj te da će ga polako ubacivati u sastav. Međutim, Hamulić je već počeo dobijati priliku u Toulouseu i čini se da je trebao dobiti poziv ispred nekih iskusnijih napadača koji igraju u mnogo slabijim ligama.

"Hamulićev trener je moj kućni prijatelj. Izuzetno ga cijeni i doveo ga je jer želi da igra, no u klubu čekaju da se malo uigra i adaptira", dodao je jutros Hadžibegić.

Nadamo se, ipak, da bi se u budućnosti mogla dogoditi neka promjena i doći do kompromisa, kako BiH ne bi izgubila igrača iz liga petice, kojih nemamo mnogo.

Ono što je interesantno, jeste da je mladi napadač Toulousea, koji je bio najbolji strijelac poljske Ekstraklase u prvom dijelu sezone, ubrzo obrisao objavu, nakon što se vijest proširila bh. medijima. To možda daje nadu da bi se mogao predomisliti u budućnosti.