Nova avantura
46

Hadžibegić predstavljen kao selektor Crne Gore: Nisam došao praviti revoluciju

N. K.
Hadžibegić na današnjem predstavljanju (Foto: Vijesti.me)
Hadžibegić na današnjem predstavljanju (Foto: Vijesti.me)
Bosanskohercegovački trener Faruk Hadžibegić (61) promovisan je danas za selektora reprezentacije Crne Gore, a s nogometnim savezom ove države potpisao je ugovor do kraja 2020. godine.

Hadžibegić je poručio kako nije došao praviti revoluciju, ali da vjeruje u proces te je istakao kako je crnogorska reprezentacija već dosta toga dobrog uradila u prošlosti.

"Treba izvući pozitivne stvari i pokušati ih nadograditi. Grb i reprezentacija treba da budu prioritet nogometašima, da bi se izvukao maksimum. Uz uvažavanje svih okolnosti koje su se desile, neprihvatljivo je da Crna Gora bude posljednja u kvalifikacionoj grupi sa samo dva boda i negativnom gol-razlikom", rekao je Hadžibegić, a prenose crnogorski mediji.

Predsjednik crnogorskog nogometnog saveza Dejan Savičević kazao je da reprezentacija i u ovom takmičarskom ciklusu ima ambicije pa su i pred novim selektorom postavljeni ciljevi.

"Da se nije desilo ono što se desilo u Bugarskoj, imali bismo četiri boda i bili bismo ravnopravni u borbi za visok plasman. Ovako, sve je teže, ali bez obzira na to tražit ćemo od selektora da igramo što bolje, da pokušamo da uzmemo što više bodova i da se spremamo za ono što nas čeka u budućnosti. Do kraja godine imamo šest utakmica, u martu i u junu naredne godine igrat ćemo i dosta prijateljskih mečeva, a onda kreće i novi ciklus Lige nacija", rekao je Savičević.

Podsjetimo, Hadžibegić i Savičević su sarađivali i kao igrači u reprezentaciji Jugoslavije na Svjetskom prvenstvu u Italiji 1990. godine.