Nova kriza Rossonera
21

Giampaolo pred otkazom, Ševčenko glavni kandidat za novog trenera Milana

K. H.
Andrij Ševčenko (Foto: EPA-EFE)
Andrij Ševčenko (Foto: EPA-EFE)
Legendarni Ukrajinac Andrij Ševčenko glavni je kandidat za novog trenera Milana nakon poraza Rossonera od Fiorentine rezultatom 3:1, piše italijanski Tuttomercato.

Bivši trener Sampdorije Marco Giampaolo nije se najbolje snašao na klupi posrnulog velikana, a Milan se trenutno nalazi na sramotnom 16. mjestu na tabeli, što italijanski mediji navode kao osnovni razlog zbog kojeg će rukovodstvo potražiti novog trenera.

Špekulacije o odlasku Giampaola traju već danima, a nakon poraza od Fiorentine čini se da samo čudo može spasiti ovog stručnjaka otkaza.

Nekoliko poznatih trenerskih imena spominjano je kao mogući izbor za trenera Milana, a Tuttomercato navodi da je trenutno glavni favorit Andrij Ševčenko.

Navodno, Paolo Maldini i Zvonimir Boban imaju veliko povjerenje u Ševčenka, izuzetno cijene njegov pogled na nogomet i žele ga dovesti na klupu Rossonera, a svakako da je najveća prepreka to što je Ševčenko na klupi nogometne reprezentacije Ukrajine ostvario sjajne rezultate.

Ševčenko je 2016. godine postao asistent na klupi nogometne reprezentacije Ukrajine, a ubrzo je imenovan na selektorsku poziciju. Kao igrač je za Ukrajinu odigrao 111 utakmica i postigao je 48 pogodaka, dok je u dresu Milana odigrao 208 utakmica u periodu od 1999. do 2006. godine.