Komšije ljute
373

Fudbalski savez Srbije uputio žalbu FIFA-i zbog suđenja Nijemca Felixa Brycha

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Reprezentacija Srbije sinoć je poražena u 2. kolu Svjetskog prvenstva od Švicarske rezultatom 1:2, a naše istočne komšije bile su ljute suđenjem Felixa Brycha.

Naime, potpredsjednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević otkrio je kako su nakon utakmice sa Švicarskom poslali žalbu na adresu FIFA-e, najviše zbog spornog penala koji nije dosuđen nad Mitrovićem.

"Obavili smo dosta razgovora te smo uložili zvaničnu žalbu i protest na adresu FIFA-e. Nikad nisam tražio opravdanja, izgubili smo mnogo utakmica i još ćemo. Međutim, uveden je VAR sistem i doživimo u dvije utakmice slične situacije. I protiv Kostarike nije pozvan VAR, a ovog puta je bila malo skandaloznija odluka. Gospodin je dosudio kontra faul. Zašto smo uveli taj VAR? Imaju prilike da po pet, deset puta pregledaju snimak. I ovi na terenu su griješili, ali kad čuju iz VAR sobe šta treba, onda moraju da koriguju", rekao je Milošević za srbijanski Blic.

Milošević smatra kako je upravo ta sumnjiva odluka Brycha odlučila meč uz konstataciju da je Srbija "razbila" Švicarsku u 70 minuta igre uz konstantno tendenciozno suđenje Nijemca.