Nogomet
21

Derby della Capitale: Lazio dočekuje Romu, Lulić protiv Džeke

Piše: Edin Isanović
Foto: EPA
Foto: EPA
Rimski gradski derbi između Lazija i Rome igra se danas u 15:00 sati na olimpijskom stadionu u glavnom italijanskom gradu. Formalni domaćin je Lazio.

Meč se igra u okviru 15. kola Serie A. Oba tima nalaze se u gornjem dijelu tabele i u dobroj su formi. Bordo tim ima 29 bodova i nalazi se na drugom mjestu, dok su Nebeskoplavi četvrti sa bodom manje. Po prvi put nakon dugo godina oba tima se nalaze u samom vrhu.

Dakako, ishod ovog dvoboja može odrediti dosta toga u nastavku prvenstva. Pobjeda protiv ljutog rivala donosi samopouzdanje i poticaj.

U rimskom derbiju učestvovat će i dva bh. reprezentativca. Kod Lazija je to Senad Lulić, dok navijači Rome najviše očekuju od Edina Džeke prvog strijelca italijanske lige (postigao 12 pogodaka kao i Icardi iz Intera).

Lulić je u dosadašnjem dijelu prvenstva dva puta matirao suparničke golmane i jedan je od ključnih igrača Simonea Inzaghija. Lazio je u posljednjih pet prvenstvenih utakmica upisao četiri pobjede i jedan remi. Roma je slavila u tri meča, a imaju po jedan poraz i remi.

Bit će ovo prvi put da se susretnu treneri Spalletti i Inzaghi. Za Romu neće nastupati Mohamed Salah, dok je Lazio lišen usluga Sergeja Milinković- Savića. Derbi prijestolnice nosi šarm i magiju koji drugi gradovi nemaju.

Utakmica počinje u 15:00 sati uz direktan prijenos na Arena Sport 4.