"Najbolji stoper svijeta"
130

Dalić emotivan o fotografiji novog junaka Hrvatske: To je slika naše reprezentacije

D. P.
Dalić je etiketirao Gvardiola kao najboljeg stopera svijeta (Foto: EPA-EFE)
Dalić je etiketirao Gvardiola kao najboljeg stopera svijeta (Foto: EPA-EFE)
Novi junak reprezentacije Hrvatske Joško Gvardiol obilježio je utakmicu protiv Belgije, a onda nakon nje priredio scene koje je danas prokomentarisao i selektor Hrvatske Zlatko Dalić.
Gvardiol je odigrao jednu od najboljih utakmica karijere i u nekoliko navrata spriječio je siguran gol Belgije kojim bi Hrvatska ispala sa Svjetskog prvenstva.

Nakon utakmice nije slavio sa saigračima, već je prvo potrčao majci u zagrljaj. Slike uplakanog Gvardiola, sa suzama u očima, obišle su svijet, a na majci Sanji vidi se beskrajan ponos.

Upravo o tome na konferenciji za medije pričao je selektor Zlatko Dalić, koji je Gvardiolu dao epitet najboljeg stopera na svijetu.

"Vidio sam tu fotografiju i baš mi je bilo toplo oko srca kada sam vidio. Zato Joško i jeste najbolji stoper na svijetu. Ne možeš ti biti samo dobar igrač, ako nisi kompletan i ako nemaš sve te osjećaje. Taj odlazak mami i toj mami, to je slika hrvatske reprezentacije. Sad se ježim, kad sam to vidio. Čestitam njegovoj mami što je takvog sina odgojila", rekao je Dalić.

Hrvatskog selektora fotografija je prilično dirnula, pa je otvorio dušu pred medijima u Kataru.

"Mi smo svi na svoje roditelje slabi i emotivni, ali neka ta fotografija postane fotografija godine. Dobiti takvog igrača, takvog sina, skromnoga i na takvom nivou, to je rezultat odgoja, vjere i te vrijednosti ja zastupam te sam na to ponosan", dodaje Dalić.

Inače, Gvardiol i Hrvatska u nokaut fazi igraju protiv Japana, a ukoliko prođu, najvjerovatnije će igrati protiv Brazila.