Nogomet
0

Copa America: Novi remi Urugvaja

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nakon 2. kola grupe C Copa Americe na vrhu tabele su se izdvojili nogometni reprezentativci Čilea i Perua koji su dosad skupili po četiri boda. Papirnati favorit grupe Urugvaj je odigrao drugu utakmicu s istovjetnih 1-1.

Poslije remija s Peruom četvrtoplasirana ekipa s posljednjeg Svjetskog prvenstva, Urugvaj, je isti rezultat ostvarila protiv Čilea i nakon tih 90 minuta može biti i sretna takvim ishodom. Čile je bio bolja i kreativnija ekipa u tom duelu makar su Urugvajci vodili od 54. minute kada je, nakon gužve u šesnaestercu Čilea, najbolje reagirao Alvaro Pereira.

No, samo jedanaest minuta kasnije je lijepu kombinaciju Čileanaca još ljepše okončao Alexis Sanchez koji je špicom, s desetak metara iskosa, pogodio suparničku mrežu.

Inače, u prvom dijelu je Čile pogodio stativu, imao niz lijepih šansi, kao i nakon izjednačenja, no do kraja je ostalo 1-1.

Peru je, pak, prividno dominirao protiv Meksika koji je na Copa Americu došao s relativno pomlađenom ekipom. Kruna svega je bio pogodak Paola Guerrera u 83. minuti (zabio je i u utakmicu protiv Urugvaja), pa su sada na vrhu tabele Čile i Peru s 4 boda.

Te će dvije ekipe igrati međusobno u posljednjem kolu grupe, dok će Urugvaj loviti pobjedu protiv Meksika i time tražiti prolaz u idući krug Copa Americe.

Copa America, grupa C, 2. kolo:

Čile - Urugvaj 1-1 (Pereira 54 / Sanchez 65) Peru - Meksiko 1-0 (Guerrero 83)

Tabela: 1. Čile 4, 2. Peru 4, 3.Urugvaj 2, 4. Meksiko 0.