Nogomet
5

Carrollu prijećeno pištoljem, Bilić izjavio da je, na sreću, sve dobro prošlo

Klix.ba
Slaven Bilić (lijevo) i Andy Carroll (Foto: AFP)
Slaven Bilić (lijevo) i Andy Carroll (Foto: AFP)
Napadaču West Hama Andyju Carrollu prijećeno je pištoljem nakon treninga obavljenog ove srijede, piše Sky Sports.

West Ham je sinoć objavio da policija istražuje incident u kojem je uključen jedan igrač tog kluba, a ispostavilo se da se radi od Carrollu.

Carroll se vozio ka kući nakon treninga kada su ga dvije naoružane osobe pokušale zaustaviti. On je svojim automobilom uspio pobjeći i vratiti se u trening centar gdje je zatražio pomoć osiguranja, a obje osobe su ga pri tom pratile.

Trener West Hama Slaven Bilić je na konferenciji za medije pred susret sa Stoke Cityjem, koji je na rasporedu u subotu, kazao da se Carroll osjeća dobro.

"Andy Carroll je dobro. Pričao sam s njim. Vjerovatno je bio meta. Ne mislim da se radi o slučajnosti, jer je gonjen duži vremenski period. Bio je hrabar i došao je nazad u trening centar. Srećom on je dobro i nije u šoku. Sve što treba on ili bilo koji drugi igrač mi ćemo osigurati za njih. On se danas smijao i u dobrom je okruženju", kazao je Bilić.

Carroll je propustio veći dio dosadašnjeg dijela sezone zbog povrede koju je pretrpio u augustu, a Bilić je potvrdio da je sve bliži povratku u akciju.