Zvanično
0

Amer Dupovac produžio ugovor sa FK Sarajevo na još tri godine

K. H.
Foto: fksarajevo.ba
Foto: fksarajevo.ba
Defanzivac FK Sarajevo Amer Dupovac potpisao je novi ugovor s Bordo klubom i produžio vjernost aktuelnom prvaku BiH na još tri godine.

On je rekao kako su odlične dvije sezone iza njega i njegovih saigrača u redovima tima s Koševa te je obećao da će i u svakoj narednoj utakmici dati sve od sebe.

"Odlične dvije sezone su iza nas, sada nastavljamo samo dalje. Ponosan sam što mogu reći da u svom Sarajevu dijelim svlačionicu sa ovim momcima, da nas bodre ovakvi navijači. Svjestan sam odgovornosti i naših ciljeva, te obećavam da ću i dalje svaku utakmicu davati sve od sebe na terenu", rekao je Dupovac za zvaničnu stranicu.

Oduševljenje nije krio ni Emir Hadžić, koordinator sportskog segmenta FK Sarajevo koji je rekao da je jako sretan što su uspjeli dogovoriti nastavak saradnje.

"Dupovac odlično funkcioniše sa ekipom, kako sa iskusnim tako i mlađim igračima. Jako smo sretni što smo uspjeli dogovoriti nastavak saradnje. Siguran sam da će još jednom opravdati povjerenje navijača i stručnog štaba u nastavku sezone", rekao je Hadžić.

Prvi profesionalni ugovor za Bordo klub Amer je potpisao 2010. godine, a debitantski nastup uslijedio je iste godine protiv ekipe Sloge. Sa Sarajevom je osvojio ukupno pet pehara - dva Kupa BiH i tri titule šampiona BiH.

Pored Sarajeva Dupovac je nosio dres Sheriffa, RNK Split, te Borca iz Čačka.