Novi šef stručnog štaba
535

Amar Osim predstavljen u Veležu: Pomoći ću klubu da se dalje razvija, imamo perspektivu

K. H.
Amar Osim (Foto: Screenshot/Youtube)
Amar Osim (Foto: Screenshot/Youtube)
Bh. stručnjak Amar Osim od danas je i zvanično novi trener i šef stručnog štaba FK Velež, a u prvoj izjavi za klupsku stranicu rekao je da Rođeni imaju perspektivu i da su posljednje tri godine napravili veliki pomak.

Nakon što je u Željezničaru dobio otkaz zbog niza loših rezultata, Osim je nešto više od godinu dana nakon toga pronašao novi posao i to, zanimljivo, prvi u BiH ukoliko se ne računaju Plavi s Grbavice.

O prvim impresijama je govorio za FK Velež TV, a istakao je da će ogroman pomak u posljednje tri godine nije dovoljan i da cilj treba biti još veći dometi.

"Ovaj klub ima perspektivu. U zadnje tri godine je napravljen ogroman pomak, ali to nije dovoljno, treba cilj da bude da klub ostvari u ovoj državi ono što je ostvario u onoj državi. Na tom putu ću dati svoj doprinos onoliko koliko mi se omogući sa iskustvom koji imam iz nekog kluba koji je neću reći veći, ali je malo više postigao u tom nekom segmentu. Pomoću klubu da se dalje razvije", kazao je Osim s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor uz mogućnost produžetka saradnje.

Podsjetimo, Osim je u dosadašnjoj karijeri vodio Željezničar u tri navrata (2001.-2003., 2009.-2013., 2018.-2021.) te JEF United i Al-Kharaitiyat.

S Plavima je pet puta postao prvak BiH (2001., 2002., 2010., 2012. i 2013.) te je još četiri puta osvajao Kup BiH. Trofej je osvojio i s JEF Unitedom nakon trijumfa u japanskom Liga kupu 2006. godine.