Pred kraj ugovora
48

Milan planira velike rezove, prodaje dva ključna igrača za 200 miliona eura

N. K.
Theo Hernandez nije najsretniji u Milanu (Foto: EPA-EFE)
Theo Hernandez nije najsretniji u Milanu (Foto: EPA-EFE)
Milan planira velike rezove nakon poraza od Intera u posljednjem derbiju te činjenice da je veliki rival tom pobjedom došao do 20. naslova prvaka u historiji, prenosi La Gazzetta dello Sport.

Odlazak Stefana Piolija je prva velika odluka prije početka ljetnog prijelaznog roka, dolazak novog trenera je druga, dok su treća i četvrta rješavanje statusa Mikea Maignana i Thea Hernandeza.

Obojici ugovori ističu u ljeto 2026. godine, a Milan je odlučio da ih što prije mora produžiti kako bi osigurao da sljedeće ljeto ne uđu u posljednju godinu ugovora.

Na sličan način Milan je ranije besplatno izgubio Gianluigija Donnarummu i Hakana Calhanoglua pa sada čelnici kluba rade sve da se taj scenarij izbjegne.

Pregovori s Maignanom će biti posebno teški jer osim što traži povećanje plaće s 3,2 miliona eura godišnje na 7 miliona, upitno je i da li je uopšte zainteresovan za produženje.

Francuzu veoma smeta i što su se u kratkom roku promijenila čak trojica trenera golmana (Dida, Fiori, Roberts) te nije zadovoljan ni načinom na koji je tretirana povreda koju je zaradio u 2022. godini.

Ni Hernandez nije siguran želi li ostati u klubu te bi mogao trenutnoj upravi okrenuti leđa i tražiti transfer po svaku cijenu, a njega je navodno najviše pogodio odlazak Paolo Maldinija.

Milanu je već sada dao do znanja svim zainteresovanim klubovima da su obojica na prodaju, a cijene se na po 100 miliona eura.