Košarka
9

Ženska košarkaška reprezentacija BiH se okuplja sutra na Ilidži

Piše: E. B.
Marica Gajić neće igrati protiv Turske i Izraela (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Marica Gajić neće igrati protiv Turske i Izraela (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ženska seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra se okuplja na Ilidži, gdje će se spremati za susrete kvalifikacija za EP protiv Turske u gostima 19. novembra i protiv Izraela u Sarajevu 23. novembra.

"Sutra se okupljamo na Ilidži i ono što me raduje je to što su se sve igračice odazvale pozivima izuzev Marice Gajić koja je opravdano odsutna.

Prva utakmica nam je sa Turskom, radi se o veoma kvalitetnoj reprezentaciji, što je i pokazala u utakmici u Tuzli. Turska je reprezentacija sa velikim renomeom. koja je u vrhu evropske košarke. Pokušat ćemo odigrati maksimalno kvalitetno kako bismo im mogli parirati. Idemo se nadigravati i pokušati ostvariti što bolji rezultat", kaže selektor reprezentacije Goran Jovanović.

"U kvalifikacijama smo poslije pet godina napravili neki sistem u reprezentaciji. Ove djevojke će moći igrati duži period skupa i u budućnosti se mogu od njih očekivati dobre stvari. Moram reći da u ovom dijelu kvalifikacija nismo razočarali. Odigrali smo kvalitetno, ali nismo imali sreće, izgubili smo tijesno mečeve sa Rumunijom i Izraelom i bit će teško otići na Evropsko prvenstvo jer moramo dobiti Tursku vani i Izrael kod kuće", rekao je Jovanović.

U mečevima protiv Turske i Izraela, Jovanović će računati na sledeće igračice: Milica Deura, Tamara Kapor, Nikolina Babić, Irena Vrančić, Miljana Džombeta, Anđela Delić, Melisa Brčaninović, Dragana Svitlica, Marina Džinić, Nikolina Džebo, Lynette Kizer, Nikolina Delić, Jovana Marković i Nikolina Zubac.