|

Završeno testno okupljanje košarkaških kadeta BiH u Kaknju

Završeno testno okupljanje košarkaških kadeta BiH u Kaknju
31
Piše: O. T.
29.4.2016. u 15:15
3
komentara
31

dijeljenja
Završeno testno okupljanje košarkaških kadeta BiH u Kaknju Press Općine Kakanj
Nakon što je prošle godine ugostio mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine koja je na stadionu FK Rudar igrala prijateljsku utakmicu sa Turskom, te nakon što je bio domaćin priprema rukometnih reprezentativnih juniora, Kakanj je ove godine bio domaćin još jednog velikog događaja - testnog okupljanja košarkaških kadeta BiH pred Svjetsko prvenstvo u košarci koje će početi 23. juna u Španiji, saopćeno je iz press službe Općine Kakanj.
Košarkaški kadeti koje vodi selektor Josip Pandža su u Kakanj stigli 24. aprila, a danas idu kući. Tokom boravka u Kaknju odigrali su nekoliko pripremnih utakmica na osnovu kojih će selektor Pandža odlučiti koji će igrači nastupiti na Svjetskom prvenstvu.

U četvrtak, 28. aprila, jednu od pripremnih utakmica u Sportskoj dvorani Kakanj su pratili Sejo Bukva, potpredsjednik Košarkaškog saveza BiH (KS BiH), i novoimenovani generalni sekretar KS BiH Dubravko Barbarić.

Nakon utakmice Bukva i Barbarić su košarkašima uputili riječi podrške. Igračima se obratio i Mevludin Delibašić, predsjednik Košarkaškog kluba Kakanj, koji je također podržao naše igrače. Podsjetimo, Košarkaški klub Kakanj je, zajedno sa Općinom Kakanj i Sportskim savezom Kaknja, bio domaćin testnog okupljanja košarkaških kadeta.

Kadetska reprezentacija BiH će se ponovo vratiti u Kakanj 16. maja kada počinje drugi dio priprema sa kandidatima koje selektor odabere nakon testnog okupljanja, a koji će i nastupati na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

U okviru pomenutih priprema, u Sportskoj dvorani Kakanj će se odigrati i dvije prijateljske međunarodne utakmice protiv Egipta i jedne od tri najbolje svjetske reprezentacije - Turske, 26. maja.

Kako bi se sa finansijske strane osigurali preduslovi za testno okupljanje pobrinula se Općina Kakanj, a uključit će se i u finansiranje priprema. Domaćini ovog velikog sportskog događaja će, uz Općinu, biti i Košarkaški klub Kakanj i Sportski savez općine Kakanj.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...