Nekoliko bitnih razmjena
24

Završen prijelazni rok u NBA ligi, ovo su najvažniji transferi ove sezone

E. B.
Večeras u 21 sat je završen prijelazni rok u NBA ligi, a posljednjeg dana desilo se nekoliko zanimljivih transfera.

Najveći trejd su odradili Brooklyn i Philadelphia. James Harden i Paul Millsap su prešli u Sixerse, a u Netse su stigli Ben Simmons, Seth Curry i Andre Drummond.

Večeras se desio još jedan veliki trejd. Samo 25 minuta prije isteka roka Dallas je poslao Kristapsa Porzingisa u Washington za Spencera Dinwiddieja i Davisa Bertansa.

Toronto je poslao Goran Dragića u San Antonio za Thada Younga i Drewa Eubanksa, no Slovenac neće zaigrati za Spurse. Njegov ugovor će San Antonio otkupiti, te će on postati slobodan igrač i moći će uskoro potpisati za novi klub.

Sacramento, Milwaukee, LA Clippersi i Detroit su odradili veliku zamjenu u kojoj je bilo uključeno čak sedam igrača, a najznačajniji je prelazak Sergea Ibake u Milwaukee.

Ranije je nakon skoro deset godina rasformiran bekovski duo Portlanda Damian Lillard-CJ McCollum kada je McCollum otišao u New Orleans.

Također, veoma važan je i prelazak Domantasa Sabonisa iz Indiane u Sacramento.

Iako se činilo da će i Jusuf Nurkić biti na izlaznim vratima Portlanda, to se nije desilo, te će on do kraja sezone igrati za Blazerse nakon čega će postati slobodan igrač.