Počele pripreme
14

U Sarajevu se okupila muška kadetska košarkaška reprezentacija BiH

Klix.ba
(Foto: KSBiH)
Danas se u Sarajevu okupila muška U16 reprezentacija Bosne i Hercegovine, koju ovog ljeta očekuju EYOF igre u Gioru, te Evropsko prvenstvo B divizije, koje će se od 10. do 19. avgusta održati u Bugarskoj.

Na današnjoj prozivci, selektoru Dejanu Bodirogi javila se prva grupa igrača, dok će se druga grupa sa spiska pripremama priključiti 11. jula u Sarajevu.

Selektor Dejan Bodiroga na početku je objasnio zbog čega je igrače podijelio u dvije grupe.

"Danas smo počeli polako da se okupljamo. Da ne bi bilo zabune, drugu grupu čine dječaci koji su igrali završnicu Lige mladih, pa su sa pravom dobili više slobodnih dana. Veći dio igrača koji su se danas pojavili nastavit će sa pripremama za EYOF igre i Eurobasket", rekao je Bodiroga, koji je u nastavku iznio plan priprema.

"U Sarajevu ćemo boraviti do 22. jula, kada odlazimo u Gior na EYOF igre. Po povratku u iz Mađarske vraćamo se u Sarajevo, gdje ćemo odigrati trening mečeve protiv selekcije Slovenije", kaže Bodiroga.

Kada je u pitanju Eurobasket u Bugarskoj, cilj je jasan.

"Naš cilj će ove godine biti povratak u A diviziju, jer Bosni i Hercegovini tamo i jeste mjesto. Mislim da ovi dječaci imaju kvalitet da to i ostvare, ali rano je još govoriti o tome. Idemo korak po korak", kaže Bodiroga.

Muška kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovina nalazi se u C grupi Evropskog prvenstva B divizije u Sofiji, zajedno sa Češkom, Mađarskom, Slovačkom, Norveškom i Irskom.