Uoči subotnjeg duela
31

Trbić: Sparsi protiv Zrinjskog igraju najvažniju utakmicu sezone

FENA
Marko Trbić (Foto: N. G./Klix.ba)
Marko Trbić (Foto: N. G./Klix.ba)
Košarkaši Sparsa i Zrinjskog u subotu u Sportskoj dvorani Novo Sarajevo na Grbavici igraju treću, odlučujuću polufinalnu utakmicu play-offa Prvenstva Bosne i Hercegovine.

U dosadašnja dva susreta omjer u pobjedama je izjednačen. Sparsi su u prvom domaćem susretu pobijedili sa 88:81, dok je Zrinjski prije dva dana u Mostaru uzvratio sa 70:65.

Dva tima ove sezone međusobno su ukupno odigrala devet susreta, Sparsi su zabilježili sedam pobjeda, a Zrinjski dvije, koje su ostvarili u zadnja tri susreta.

Trener Sparsa Marko Trbić kazao je da je za njegov tim to najvažnija utakmica u sezoni u kojoj su u zvaničnim takmičenjima ukupno odigrali čak 60 susreta.

"Svi smo prilično umorni, ali nadam se da ćemo svi zajedno, igrači, treneri, kompletan klub skupiti energiju i sutra dati ono najbolje što imamo u ovom trenutku. Vjerujem u pobjedu, u jednu veliku borbenost, odgovornost, motivaciju. Nema velikih nepoznanica između ova dva tima, jako dobro se poznajemo i mislim da će presuditi prije svega energija, želja i koncetracija svih 40 minuta. Tako je bilo u svim dosadašnjim utakmicama i mislim da će tako biti i sutra, a ja vjerujem da ćemo mi biti ti koji će više donijeti na teren i samim tim se plasirati u finale", izjavio je Trbić.

On pozvao pubiliku da podrži njegov tim u odlučujućoj utakmici.

"Ispunjenija dvorana i pomoć publike sigurno da bi bila od velike koristi za nas. Nekoliko puta ove sezone smo izvukli pobjedu zahvaljujući energiji koju je došla s tribina. Volio bih da to bude i sutra, siguran sam da bismo bili puno bliže pobjedi u takvoj atmosferi#, kazao je Trbić.

Košarkaš Sparsa Slobodan Jovanović u osvrtu na poraz od Mostaraca u drugoj utakmici play-offa kazao je da je njegov tim "dobro otvorio susret ali da je u nastavku pala energija i koncetracija".

"Uspjeli smo da se vratimo na kraju četvrte četvrtine, što je bilo najbitnije bili smo nadomak pobjede, tako da je ekipa sigurno spremna za sutrašnju utakmicu i vjerujemo u pobjedu. Protiv Zrinjskog igrali smo već dosta puta i znamo šta treba da radimo da bismo došli do pobjede. Nadam se da će domaći teren imati značaj i zato bih volio da što više publike dođe sutra, da nas podrže i da to bude ta energija koja će nam možda doprinijeti da dođemo do pobjede, istakao je Jovanović.

Susret se igra u subotu od 18:00 sati u dvorani Novo Sarajevo na Grbavici.

U drugom polufinalu ekipe Širokog i Slobode takođe će igrati mjastoricu. Široki je u prvom susretu pobijedio sa 104:90, dok je Sloboda u Mejdanu poravnala seriju na 1:1, pobjedom sa 82:72.