Poraz u prvom meču
110

Trbić: Najviše mi je žao pune dvorane i naših navijača, ali OKK Spars se ne predaje

FENA
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
"MZT je odličan tim, ali mislim da nisu nepobjedivi na domaćem terenu. Mislim da možemo doći do pobjede u Skoplju i izboriti treći meč u Sarajevu", kazao je trener Omladinskog košarkaškog kluba Spars Marko Trbić na današnjoj konferenciji za medije.

Sparsi su prije dva dana na domaćem terenu poraženi od MZT-a sa 71:70, u prvom meču playoffa ABA lige 2 koji se igra na dvije pobjede, a druga utakmica između ova dva tima bit će odigrana u nedjelju u Skoplju.

Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba

Trbić naglašava da njegovi košarkaši moraju odigrati meč s maksimalnom koncentracijom, te da se ne smije ponoviti treća četvrtina prve utakmice, u kojoj je MZT stigao do rezultatskog priključka zahvaljujući padu koncentracije i velikog broja grešaka Sparsa.

"U trećoj četvrtini nam je opala koncentracija, razigrali smo protivnika i doveli utakmicu u egal završnicu. Bili smo previše euforični nakon prvog poluvremena, nismo se znali kontrolisati, a MZT je pobijedio zasluženo", objašnjava Trbić.

Sparsi će u nedjelju u Skoplju od 17 sati igrati pod imperativom pobjede, jer bi eventualnom pobjedom MZT-a za sarajevski tim sezona u ABA ligi 2 bila završena.

Trbić dodaje da mu je nakon prekjučerašnjeg poraza najviše bilo žao publike, koja je u velikom broju došla podržati sarajevski tim.

"Ako mene pitate, zbog publike mi je najviše žao, jer došli su u velikom broju i pružili nam podršku u odličnoj atmosferi. Mi smo mlad klub i nemamo mnogo navijača na utakmicama. Nadam se da možemo izboriti treći meč i ponovo napuniti dvoranu na Grbavici, a siguran sam da bi smo u tom slučaju pobijedili i izborili finale", podvukao je trener Sparsa.

Košarkaš Sparsa Sandi Grubelić ističe da je poraz u posljednjim sekundama teško pao Sparsima, ali da će ekipa imati snagu da u Skoplje otputuje u pozitivnoj atmosferi.

"Pretrpjeli smo težak poraz koji je sigurno značajno uticao na raspoloženje ekipe, ali mi smo profesionalci i svi se trude da nam pruže podršku pred drugi meč u Skoplju. Bit će drugačija, teška utakmica za koju se moramo spremiti. Analizirali smo greške i idemo s pozitivnom energijom u Skoplje", rekao je Grubelić.

Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba

Košarkaš se uime ekipe zahvalio publici koja je u prvom meču napravila lijepu atmosferu i nada se da će se to ponoviti u trećem meču, ukoliko Sparsi pobijede u nedjelju.

Pobjednik duela između Sparsa i MZT-a u finalu će igrati protiv boljeg iz duela između Sixt Primorske i Borca iz Čačka.

Osvajač ABA lige 2 plasirat će se direktno u prvu ABA ligu, dok će drugoplasirana ekipa za još jedno mjesto razigravati sa ekipom Zadra, predzadnjom ekipom prve ABA lige.