Veliki projekt
11

Teletović i Čolan najavili Evropsko juniorsko prvenstvo za žene u Sarajevu

Piše: N. K.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Košarkaški savez Bosne i Hercegovine održao je konferenciju za medije povodom okupljanja ženske juniorske reprezentacije uoči Evropskog prvenstva A divizije u Sarajevu.

Predsjednik KS BiH Mirza Teletović u uvodnom obraćanju prvo je čestitao Bajram pa se zahvalio Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo.

"Ovo je prelijepa priča koja traje više godina. Oni su prepoznali projekt i zahvaljujem se Visit Sarajevo, to je prelijep projekt. KSBiH želi promovisati Kanton Sarajevo i tako nastaviti. Hvala gospodinu Muzuru", rekao je Teletović.

Predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur je poručio kako su oni mlada firma, ali da su za nepune dvije i po godine došli do situacije da realiziraju kvalitetne projekte.

"Pored svojih bogatstava, mislimo da je najbolji ambasador BiH sport i film. Na ovaj način najbolje predstavljamo BiH i s KSBiH na obostrano zadovoljstvo nastavljamo raditi. Nadam se da ćemo u budućnosti nastaviti ovako. Trudimo se da svi ponesu lijepe uspomene na Sarajevo. Sigurno će lijepa iskustva iz ovog grada biti preporuka turistima da dođu u naš grad. Povećan je broj dolazaka, uduplan je broj noćenja u Sarajevu, to nam je konačan cilj da im osiguramo što više sadržaja u BiH. Skupština FIBA-e će biti sjajna prilika da se 2021. dodatno predstavimo svijetu. Čestitam svima i želim našim košarkašicama uspjeh", poručio je Muzur.

Generalni sekretar KSBiH Amer Čolan izazio je zadovoljstvo što se govori o ovom važnom događaju za BiH, a to je prvo organizovanje Evropskog prvenstva A divizije.

"Hvala Mirzi Teletoviću koji je odradio veliki posao, kao i TZ Sarajeva koja je prepoznala projekt. Nadamo se da ćemo s njima pokazati da smo spremni za ovakve poduhvate. Od početka smo se uz pomoć prijatelja obratili FIBA-i i uz pomoć Mirze su nam odobrili da organiziramo prvenstvo. Dogovor je da FIBA 2021. godine održi Skupštinu u Sarajevu, gdje će prvi ljudi biti na okupu, što nam može donijeti nova prvenstva u Sarajevo. Još uvijek imamo problema, ali novi stručni štab je uspio sve organizovati na vrhunskom nivou", rekao je Čolan.

Evropsko prvenstvo se održava od 5. do 14. jula u Sarajevu, a selektor bh. ženske juniorske selekcije Slaviša Ožegović se zahvalio Savezu na odličnim uvjetima za rad te poručio kako BiH ima veoma skromne mogućnosti te da je prvi cilj opstanak u A diviziji.

Inače, Teletović je kazao da je Savez u posljednjih osam mjeseci uspio da smanji dugovanje za 600.000 KM, odnosno sa 3,1 miliona KM na 2,5 miliona.