Teletović i Čolan najavili Evropsko juniorsko prvenstvo za žene u Sarajevu

Teletović i Čolan najavili Evropsko juniorsko prvenstvo za žene u Sarajevu
11
Piše: N. K.
6.6.2019. u 10:56
6
komentara
11

dijeljenja
1/5 Foto: I.Š./Klix.ba
2/5 Foto: I.Š./Klix.ba
3/5 Foto: I.Š./Klix.ba
4/5 Foto: I.Š./Klix.ba
5/5 Foto: I.Š./Klix.ba
Košarkaški savez Bosne i Hercegovine održao je konferenciju za medije povodom okupljanja ženske juniorske reprezentacije uoči Evropskog prvenstva A divizije u Sarajevu.
Predsjednik KS BiH Mirza Teletović u uvodnom obraćanju prvo je čestitao Bajram pa se zahvalio Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo.

"Ovo je prelijepa priča koja traje više godina. Oni su prepoznali projekt i zahvaljujem se Visit Sarajevo, to je prelijep projekt. KSBiH želi promovisati Kanton Sarajevo i tako nastaviti. Hvala gospodinu Muzuru", rekao je Teletović.

Predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur je poručio kako su oni mlada firma, ali da su za nepune dvije i po godine došli do situacije da realiziraju kvalitetne projekte.

"Pored svojih bogatstava, mislimo da je najbolji ambasador BiH sport i film. Na ovaj način najbolje predstavljamo BiH i s KSBiH na obostrano zadovoljstvo nastavljamo raditi. Nadam se da ćemo u budućnosti nastaviti ovako. Trudimo se da svi ponesu lijepe uspomene na Sarajevo. Sigurno će lijepa iskustva iz ovog grada biti preporuka turistima da dođu u naš grad. Povećan je broj dolazaka, uduplan je broj noćenja u Sarajevu, to nam je konačan cilj da im osiguramo što više sadržaja u BiH. Skupština FIBA-e će biti sjajna prilika da se 2021. dodatno predstavimo svijetu. Čestitam svima i želim našim košarkašicama uspjeh", poručio je Muzur.

Generalni sekretar KSBiH Amer Čolan izazio je zadovoljstvo što se govori o ovom važnom događaju za BiH, a to je prvo organizovanje Evropskog prvenstva A divizije.

"Hvala Mirzi Teletoviću koji je odradio veliki posao, kao i TZ Sarajeva koja je prepoznala projekt. Nadamo se da ćemo s njima pokazati da smo spremni za ovakve poduhvate. Od početka smo se uz pomoć prijatelja obratili FIBA-i i uz pomoć Mirze su nam odobrili da organiziramo prvenstvo. Dogovor je da FIBA 2021. godine održi Skupštinu u Sarajevu, gdje će prvi ljudi biti na okupu, što nam može donijeti nova prvenstva u Sarajevo. Još uvijek imamo problema, ali novi stručni štab je uspio sve organizovati na vrhunskom nivou", rekao je Čolan.

Evropsko prvenstvo se održava od 5. do 14. jula u Sarajevu, a selektor bh. ženske juniorske selekcije Slaviša Ožegović se zahvalio Savezu na odličnim uvjetima za rad te poručio kako BiH ima veoma skromne mogućnosti te da je prvi cilj opstanak u A diviziji.

Inače, Teletović je kazao da je Savez u posljednjih osam mjeseci uspio da smanji dugovanje za 600.000 KM, odnosno sa 3,1 miliona KM na 2,5 miliona.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...