Košarka
49

"Svi smo mi Bosna": Druženje i igra košarkaša KK Bosna- Royal s građanima Sarajeva

Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Plato ispred Sarajevo City Centra u glavnom gradu BiH pretvoren je u košarkaško igralište kojim odjekuje dječija graja. Svi posjetioci mogu uživati u košarci, te se družiti sa košarkašima KK Bosna-Royal.

U događaju pod nazivom "Svi smo mi Bosna" učestvuju i članovi Škole košarke "Realway".

Sve prisutne razveselio je Sarajevo Drum Orchestra koji su svojim udaraljkama i pištaljkom privukli pažnju svih prolaznika.

Osim druženja sa košarkašima, posjetioci i djeca odmjeravaju snage u slobodnim bacanjima, te izvedbi trojki, a svi učesnici bit će obradovani i nagradam. Događa je organizovan u cilju promocije koncerta "Svi smo mi Bosna" koji će se održati 15. septembra u KSC Skenderija u Sarajevu, a koji obećava lud provod za sve ljubitelje rokera jer će nastupiti sarajevska rock scena. Za sve posjetitelje svirat će bendovi Konvoj, Erogene zone, Skroz, Sikter i Futavci te Davor Sučić Sula, poznatiji kao Sejo Sexon iz Zabranjenog pušenja.

Koncert je uvod u XII Memorijalni turnir "Mirza Delibašić" koji će se održati 16. i 17. septembra. Na turniru učestvuju KK Bosna-Royal, KK Cedevita Zagreb, KK Budućnost Voli iz Podgorice i KK MZT Skopje Aerodrom.

Cijena ulaznica za revijalni koncert iznosi 10 KM, dok revijalni koncert i Memorijalni turnir ukupno koštaju 20 KM.